FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO upozorava Haradinaja da se ponaša odgovorno

BRUXELLES, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - NATO je u četvrtka jošjednom upozorio kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i njegovepristaše protiv bilo kakvog pokušaja da pribjegnu sili ako gaMeđunarodni kazneni sud (ICTY) u Den Haagu optuži za ratne zločine.
BRUXELLES, 9. prosinca 2004. (Hina/AFP) - NATO je u četvrtka još jednom upozorio kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i njegove pristaše protiv bilo kakvog pokušaja da pribjegnu sili ako ga Međunarodni kazneni sud (ICTY) u Den Haagu optuži za ratne zločine.

"Na zasjedanju Vijeća Sjevernoatlantskog saveza ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a zatražili su da kosovski premijer i njegovi pristaše djeluju na odgovoran način ako Haradinaj bude optužen", kazao je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

Ramush Haradinaj (35), koji je prošli tjedan imenovan kosovskim premijerom, bio je jedan od glavnih zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova tijekom rata 1998. i 1999.. Prije imenovanja premijerom Haradinaja su istražitelji ICTY-ja ispitivali u dva navrata o njegovoj ulozi tijekom rata na Kosovu. Vlasti u Beogradu i kosovski Srbi optužuju ga za zločine koje je počinio dok je zapovjedao gerilom u zapadnom dijelu Kosova.

U svom zadnjem izvješću NATO je osim toga, osvrnuvši se na situaciju na Kosovu, istaknuo da je ona i dalje "osjetljiva" te da zato odlučuje ne smanjivati broj svojih vojnika u toj pokrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙