FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠENA 36. JAVNA DRAŽBA

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - ZAVRŠENA 36. JAVNA DRAŽBA
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - ZAVRŠENA 36. JAVNA DRAŽBA

HINA - Financijski servis

Na Varaždinskoj burzi danas je završen drugi dio 36. javne dražbe za Prava, na kojem je prodano ukupno devet udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) te je ostvaren ukupan promet od 1,65 milijuna Prava, što je za 50,39 posto više u odnosu na početne cijene po kojima su udjeli ponuđeni na prodaju.

Kako su izvijestili sa Varaždinske burze, u drugom dijelu dražbe za svako se društvo prijavio po jedan kupac i stoga nije bilo porasta cijene.

Jedini značajniji udio, veći od 10 posto temeljnog kapitala, na današnjem je dijelu dražbe prodan u društvu MTČ međunarodna špedicija i transporti d.d. Čakovec (17,99 posto).

Brokerska kuća HITA vrijednosnice ostvarila je promet od 1,14 milijuna Prava kupnjom tri paketa. TO ONE brokeri su na drugom mjestu, s prometom od 351 tisuće Prava, dok je na trećem mjestu Utilis s prometom od 139 tisuća Prava.

Prvi dio dražbe održan je u ponedjeljak, 6. prosinca, kada su prodana četiri udjela iz portfelja HFP-a. Ostvaren je ukupan promet 1,48 milijuna Prava, što je 59,24 posto više u odnosu na vrijednost prodanih udjela prema početnim cijenama po kojima su ponuđeni na prodaju.

Za udjele u društvima Gramat d.d. Zagreb i Hotel Lero d.d. Dubrovnik prijavila su se po dva kupca pa su navedena društva ostvarila poraste cijene, i to Gramat za 44 posto, a Hotel Lero za čak 432 posto.

Preko 10 posto temeljnog kapitala prodano je samo u društvima Gramat d.d. (10,49 posto) i Grič d.o.o. iz Zagreba (21,75 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙