FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski parlament prekinuo sjednicu do srijede

KIJEV, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski parlament završio jeu utorak sjednicu ne očitovavši se o raspuštanju središnjeg izbornogpovjerenstva i o prihvaćanju dopuna izbornog zakona, a zastupnici supred večer odlučili da će nastaviti s radom u srijedu ujutro.
KIJEV, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski parlament završio je u utorak sjednicu ne očitovavši se o raspuštanju središnjeg izbornog povjerenstva i o prihvaćanju dopuna izbornog zakona, a zastupnici su pred večer odlučili da će nastaviti s radom u srijedu ujutro.

Ukrajinski zastupnici ne mogu se dogovoriti o načinu izlaska iz političke krize. Oporba želi prihvatiti dopune izbornog zakona kako bi smanjila mogućnost prijevare na sljedećim izborima 26. prosinca i promijenila sastav središnjeg izbornog povjerenstva.

Propredsjednički zastupnici žele ujedno glasovati o reformi ustava kojom bi se smanjile predsjedničke ovlasti, što oporba odbija.

Ukrajinski predsjednik na odlasku Leonid Kučma podastro je parlamentu rezoluciju kojom se traži raspuštanje petnaestočlanog središnjeg izbornog povjerenstva. Dokument je objavljen na internetskoj stranici parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙