FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja 11. sjednicu

ZAGREB,6. prosinca(Hina) - Pred Hrvatskim saborom, koji sutra nastavlja11. sjednicu, trebali bi se naći zakoni koje mu je prošli tjedanpredložila Vlada.
ZAGREB,6. prosinca(Hina) - Pred Hrvatskim saborom, koji sutra nastavlja 11. sjednicu, trebali bi se naći zakoni koje mu je prošli tjedan predložila Vlada.

Među njima je Prijedlog zakona o javnim cestama po kojemu bi se koncesije, primjerice za autoceste i neke objekte, poput tunela, na državnim cestama, ubuduće davale isključivo javnim natječajem.

Do sada su, naime, bez javnog natječaja mogle biti dodjeljene tvrtki koju osnuje Vlada i čiji je jedini dioničar država.

O koncesijama do 33 godine odlučivala bi Vlada, a duljima od toga Hrvatski sabor.

Pred Saborom bi se trebao naći i konačan tekst Pomorskog zakonika u kojemu je, u odnosu na prvo čitanje, najveća novost da bi dozvolu za uplovljavanje stranih brodova s nuklearnim naoružanjem, umjesto ministra obrabne, davala Vlada.

U odnosu na prvo čitanje promijenjene su i odredbe o kabotaži, odnosno prijevozu putnika i roba između domaćih luka - ti bi se poslovi, samo iznimno, dopustili i stranim brodovima i jahtama.

U prvo saborsko čitanje Vlada je prošli tjedan poslala zakonske prijedloge o državnoj službi i o obveznim odnosima.

Sa sutrašnjim radnim danom, Sabor ulazi u šesti radni tjedan.

Dnevni red 11. sjednice više je puta dopunjavan i 'narastao' je na čak 101 točku od kojih su zastupnici odradili njih 70-ak.

Do konca sjednice očekuje ih rasprava o još 30-ak točaka, među kojima značajan dio čine tzv. privatni, odnosno zakoni koje su predložili sami zastupnici, mahom oporbeni.

Tekuća, 11. sjednica treba završiti 15. prosinca, kada u ponoć istječe ustavni rok za redovito jesensko zasjedanje Sabora.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks prošli je tjedan otvorenom ostavio mogućnost da se 11. sjednica zaključi i nekoliko dana prije toga roka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙