FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVIJE EKSPLOZIJE U SJEDIŠTU VLADAJUĆE STRANKE KAZAHSTANA

ALMA ATA, 28. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Dvije snažne eksplozijepotresle su u nedjelju navečer sjedište vladajuće kazahstanske strankeOtan (Domovina) predsjednika Nursultana Nazarbajeva u poslovnomesredištu Alma Ate.
ALMA ATA, 28. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Dvije snažne eksplozije potresle su u nedjelju navečer sjedište vladajuće kazahstanske stranke Otan (Domovina) predsjednika Nursultana Nazarbajeva u poslovnome središtu Alma Ate.

Kako je prenio Reuters citirajući glasnogovornicu agencije za hitna stanja, dvije su eksplozije odjeknule u intervalu od 5 minuta i "pogodile sjedište Otana", zgradu u trgovačkom središtu prijestolnice Kazahstana.

Policija je opkolila područje i zasad nema nikakvih podataka o mogućim počiniteljima.

U rujnu su stranka Otan i njezini saveznici osvojili sva mjesta osim jednoga u parlamentu na izborima koji su, prema ocjeni Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) protekli u zastrašivanju i daleko od demokratskih standarda.

Usamljeni oporbeni zatupnik poslije je podnio ostavku prosvjedujući protiv falsificiranja izbornih rezultata.

Na vlasti od 1989., Nazarbajev uživa gotovo neograničene ovlasti, pa iako je reformirao tu naftom bogatu srednjoazijsku državu proizašlu iz bivšeg Sovjetskog Saveza, nikada nije održao poštene i slobodne izbore.

Ranije u studenome Kazahstan je objavio da je uspio razbiti mrežu islamskih militanata povezanih s terorističkom Al Qaidom koja je obučavala bombaše samoubojice za "terorističke napade" radi svrgavanja visokog dužnosnika u susjednom Uzbekistanu.

Neki pripadnici te skupine sudjelovali su u napadima na policiju i strana veleposlanstva u Uzbekistanu pri čemu je ubijeno više od 50 ljudi ove godine, tvrdi sigurnosna služba KNB.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙