FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina tvrdi da je bila vlasnica 227 dionica Aurum osiguranja

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Naftna industrija Ina danas jepriopćila da je, prije daljnje prodaje, bila vlasnik 227 dionicaosiguravajućeg društva Aurum zbog kojih je zagrebačka policija kaznenoprijavila dvojicu direktora bosanskohercegovačke Ine, osumnjičivši ihda su te dionice tvrtkinim novcem kupili za sebe.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Naftna industrija Ina danas je priopćila da je, prije daljnje prodaje, bila vlasnik 227 dionica osiguravajućeg društva Aurum zbog kojih je zagrebačka policija kazneno prijavila dvojicu direktora bosanskohercegovačke Ine, osumnjičivši ih da su te dionice tvrtkinim novcem kupili za sebe.

U Ininom priopćenju navodi se da je 227 dionica kupljeno 25. prosinca 1996. te da je nakon prijenosa vlasništva s Ine BiH na matičnu tvrtku 5. studenog 2001. Ina postala vlasnikom tih dionica.

"Dionice su toga datuma upisane u Inino vlasništvo. Na temelju suglasnosti Inina Nadzornog odbora Uprava je na svojoj 41. sjednici od 16. studenoga 2004. donijela odluku o prodaji 227 Aurumovih dionica kupcu Weiner Stadtische A.G. iz Beča po daleko višoj cijeni od one po kojoj su kupljene 1996.", stoji u priopćenju.

Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je kazneno prijavila dvojicu direktora tvrtke Ina BiH zbog sumnje da su krajem 1996. ilegalno prebacili više od milijun kuna na račun zagrebačkog osiguravajućeg društva Aurum i tako postali dioničari tog društva.

Glasnogovornica Ine Ivana Prohić poslijepodne nije bila dostupna za izjave i pojašnjenja priopćenja.

U službenom izvješću policija je navela da su dvojica direktora, temeljem prethodnog dogovora i bez znanja i odluke vlasnika i osnivača društva, 25. prosinca 1996. prenijeli više od milijun kuna s računa dioničkog društva na račun jednog zagrebačkog osiguravajućeg društva. Na taj su način, sumnjaju u policiji, kupili 227 dionica Auruma, a u knjigu dionica upisani su kao vlasnici.

Policija nije otkrila identitet prijavljenih, već je samo navela da je riječ o 58-godišnjem direktoru jednog dioničkog društva za trgovinu naftom sa sjedištem u Sarajevu i 62-godišnjim direktorom jednog odjela istog društva. No, od izvora bliskog policiji, koji je želio ostati neimenovan, doznaje se kako su zbog sumnje da su neovlaštenim novčanim transakcijama prema Aurumu zlouporabili položaj i ovlasti prijavljeni direktor bosanskohercegovačke Ine Ivo Jurišić (58) i financijski direktor Lino Klaić (62).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙