FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudac Benzon pokrenuo stegovni postupak protiv sutkinje Domić

SPLIT, 3. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Županijskog suda u SplituIgor Benzon odlučio je danas pokrenuti stegovni postupak protivpredsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić, potvrdila jeglasnogovornica sutkinja Marica Šćepanović.
SPLIT, 3. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon odlučio je danas pokrenuti stegovni postupak protiv predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić, potvrdila je glasnogovornica sutkinja Marica Šćepanović.

Sudac Benzon utvrdio je, na temelju izvješća povjerenstva Županijskog suda u Splitu i očitovanja same sutkinje Domić, kako je postupala suprotno odredbama članka 332 Zakona o parničnom postupku.

U obrazloženju zahtjeva za stegovnim postupkom Benzon je naveo da je sutkinja Domić, kao uređujući sudac, u većem broju sudskih postupaka donijela presude zbog izostanka tuženika postupajući suprotno zakonskim odredbama.

Kao predsjednica suda tijekom 2004. godine obavljala je raspodjelu parničnih postupaka na nezakonit način, te je na taj način zloporabila položaj i prekoračila službene ovlasti.

Zbog svega navedenog, predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon predložio je da joj DSV izreče stegovnu kaznu razrješenja od sudačke dužnosti.

Povjerenstvo Županijskog suda u Splitu utvrdilo je brojne nepravilnosti u radu supetarskog suda, držeći za to odgovornom predsjednicu suda Ivanu Domić koja je vodila i 30-ak postupaka na dan.

Sutkinja Domić u svojem je očitovanju, dostavljenom sucu Benzonu prije dva dana, navela kako smatra da je "izvješće Županijskog suda u Splitu u cijelosti neosnovano i neobjektivno jer se ne temelji na pravilno utvrđenom činjeničnom stanju i objektivnim okolnostima".

Početkom tjedna Županijskom je sudu dostavila prigovor i na izvješće Ministarstva pravosuđa, u kojem su navedene brojne nepravilnosti u radu supetarske sudske uprave. Podnijela je i zahtjev da se ponovi uvid u poslove sudske uprave, predloživši da to obavi Vrhovni sud, što je i prihvaćeno, pa će Vrhovni sud to i obaviti 7. i 8. prosinca.

Nakon toga svoje će mišljenje o zahtjevu ministrice pravosuđa za razrješenjem sutkinje Domić s mjesta predsjednice supetarskog Općinskog suda dati i Sudačko vijeće Županijskoga suda u Splitu.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava kazneno je prijavila predsjednicu Općinskog suda u Supetru potkraj rujna jer je, kako stoji u prijavi, donijela više nezakonitih presuda za uknjižbu vlasništva nad nekretninama na Braču, omogućivši tužiteljima da postanu vlasnicima zemljišta koje im ne pripada i uknjiže se kao vlasnici, pri čemu su pravi vlasnici oštećeni za višemilijunske iznose.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙