FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solunski muzej bizantske kulture dobio nagradu Vijeća Europe

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Muzeju bizantske kulture u SolunuVijeće Europe dodijelilo je muzejsku nagradu za 2005. godinu koja seod 1977. godine daje muzeju koji je značajno doprinio razumijevanjueuropskog kulturnog naslijeđa, priopćeno je u četvrtak iz VijećaEurope u Strasbourgu.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Muzeju bizantske kulture u Solunu Vijeće Europe dodijelilo je muzejsku nagradu za 2005. godinu koja se od 1977. godine daje muzeju koji je značajno doprinio razumijevanju europskog kulturnog naslijeđa, priopćeno je u četvrtak iz Vijeća Europe u Strasbourgu.

Nagradu dodjeljuje parlamentarni odbor skupštine Vijeća Europe za kulturu, znanost i obrazovanje na temelju prijedloga žirija Foruma europskih muzeja u okviru nagrade za Europski muzej godine. Solunskom muzeju nagrada će biti dodijeljena u Strasbourgu tijekom proljetnog zasjedanja parlamentarne skupštine Vijeća.

Žiri u obrazloženju nagrade ističe prilagođenost solunskog muzeja posjetiteljima i naglasak na obrazovanju djece, te uravnotežen odnos između konzervacije, restauracije i predstavljanja. Solunski muzej u jedanaest galerija predstavlja sve vidove života u razdoblju Bizantskog Carstva, uključujući umjetnički i kulturalni razvoj, organizaciju društva, religiju i svakodnevni život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙