FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Izložba radova za vizualni identitet muzeja

RIJEKA,24. studenog 2004.(Hina) - Izložba na kojoj su predstavljeniradovi pristigli na pozivni natječaj za osnove vizualnog identitetaMuzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci otvorena jevečeras u riječkoj galeriji "Mali salon".
RIJEKA,24. studenog 2004.(Hina) - Izložba na kojoj su predstavljeni radovi pristigli na pozivni natječaj za osnove vizualnog identiteta Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci otvorena je večeras u riječkoj galeriji "Mali salon".

Na izložbi je predstavljeno šest radova, uključujući prvonagrađeni autora Aljoše Brajdića.

Natječaj su krajem srpnja ove godine raspisali Odjel gradske uprave Grada Rijeke za kulturu i MMSU.

Osnove vizualnog identiteta ove ustanove obuhvaćaju logotip i znak te načine njihove primjene na službenim dokumentima, promidžbenom materijalu, u samom prostoru muzeja te na web-stranicama i slično.

Autor prvonagrađenog rada Brajdić nastanak svog rada objasnio je kroz postupak dekonstrukcije slova MMSU i njihovo svođenje na čitljive oblike koji korespondiraju s binarnim kodom.

Smještaj MMSU-a u budućnosti je predviđen u tzv. T-zgradi bivšeg tvorničkog kompleksa "Rikard Benčić" u Rijeci, koja svoj naziv duguje svom izgledu u tlocrtu.

Na natječaju za izradu idejnog rješenja preuređenja te zgrade pobijedili su arhitekti Saša Randić i Idis Turato.

U tijeku je izrada glavne i izvedbene dokumentacije nakon čega će se ishodovati građevinska dozvola, a datum početka rekonstrukcije još nije poznat.

Ukupna površina budućeg MMSU-a po projektu je 9479 četvornih metara. Dio pročelja zgrade presvući će se staklom tvoreći prozirni izložbeni prostor. Krov sadašnje zgrade zadržat će postojeći oblik, ali će se također zamijeniti staklenim pokrovom. Novi prostor će omogućiti primjereno organiziranje povremenih izložbi te izlaganje stalnog postava MMSU-a. Tu će se urediti i knjižnica te multimedijalna dvorana, a ispod zgrade bit će parkiralište za 286 automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙