FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Hrvatske željeznice 2,9 milijardi kuna u 2005.

POŽEGA, 2. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice u idućoj ćegodini iz državnog proračuna dobiti 2,9 milijardi kuna, te je osigurannovac za nastavak započetih projekata kako bi se oni i završili,istaknuo je predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić u Požegigdje je svečano obilježena 110. obljetnica željeznice.
POŽEGA, 2. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice u idućoj će godini iz državnog proračuna dobiti 2,9 milijardi kuna, te je osiguran novac za nastavak započetih projekata kako bi se oni i završili, istaknuo je predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić u Požegi gdje je svečano obilježena 110. obljetnica željeznice.

U situaciji u kojoj smo danas sigurno je da se ne možemo razbacivati te sada ostaje da se vidi i koje su vlastite rezerve HŽ-a. Najvažnije je da se sustav financijski i organizacijski konsolidira, a započete investicije završe, naglasio je Mlinarić.

Prema njegovim riječima od 2.900 kilometara željezničke mreže u Hrvatskoj, gotovo 700 kilometara su nerentabilne pruge. One su dio posebnog programa koji dosad nije dao očekivane rezultate te se mora razmisliti o novom programu gospodarenja tim prugama kroz kvalitetnije uključivanje lokalnih zajednica, smatra Mlinarić.

Hrvatske željeznice, najavio je, moraju kvalitetnije iskoristiti svoju prednost i to kroz uvođenje prigradskog prometa. Taj promet bi se uveo u četiri najveća centra - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

U povodu 110. obljetnice željeznice danas je u Požegi otvorena obnovljena prijemna zgrada Željezničkog kolodvora te otkrivena muzejska lokomotiva iz 1926. godine.

Ta zajednička investicija Grada Požege i Hrvatskih željeznica vrijedna je oko četiri milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙