FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANŠA: PRERANO GOVORITI O MINISTRIMA U VLADI

LJUBLJANA,5. studenoga(Hina) - Mandatar za sastav nove slovenske vladeJanez Janša izjavio je u petak navečer da je prerano govoriti oministrima u njegovoj budućoj vladi, no da će pri njihovu odabiruvoditi računa u prvom redu o kvaliteti.
LJUBLJANA,5. studenoga(Hina) - Mandatar za sastav nove slovenske vlade Janez Janša izjavio je u petak navečer da je prerano govoriti o ministrima u njegovoj budućoj vladi, no da će pri njihovu odabiru voditi računa u prvom redu o kvaliteti.

"Govoriti o imenima u sadašnjem trenutku bilo bi neodgovorno i smanjivalo bi manevarski prostor i mogućnost da do zadnjeg trenutka tražimo najbolje ljude", rekao je Janša u razgovoru za slovensku televiziju.

Na pitanje je li istina da će ministarstvo vanjskih poslova ponovo preuzeti Dimitrij Rupel, te o još nekoliko imena koja se pojavljuju za druga ministarska mjesta, Janša je rekao da je mnogo imena koja se u sadašnjoj fazi pojavljuju u javnosti, no da o tome još ne može govoriti.

"Stranke zainteresirane za ulazak u vladu najprije ćemo pitati koga nude, a ne koliko ministarskih mjesta žele imati. Najbitnija je kvaliteta", rekao je Janša o čijem će izboru za predsjednika nove vlade parlament odlučivati u utorak.

Janša je kao jedan od prioriteta nove vlade naveo rebalans proračuna kako bi se Slovenija u idućoj godini osposobila za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova Europske unije.

Iako već ima potporu da bude izabran za mandatara, Janša je naglasio da ga čega i težak posao formiranja koalicije i vlade o kojoj parlament onda posebno glasuje i za što je opet potrebno dobiti natpolovičnu većinu.

Janša je izjavio da će nastaviti razgovore s političkim strankama koje još nisu odlučile hoće li se pridružiti budućoj koaliciji. Do sada su, kako je pojasnio, svoju odluku da ostanu izvan vlade javno izrazile samo Slovenska nacionalna stranka (SNS) Zmage Jelinčiča i Udružena lista socijalnih demokrata (ZLSD) Boruta Pahora. S Jelinčičevom strankom Janša je najavio nastavak pregovora o suradnji budući da je Jelinčič izrazio interes da sudjeluje u nekim vladinim projektima.

Janša nije potvrdio niti zanijekao mogućnost da u njegovoj vladi sudjeluje i Dušan Mramor, dosadašnji ministar financija u vladi premijera Antona Ropa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙