FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: Oporba prekinula pregovore i ponovno blokirala sjedište vlade

KIJEV, 30. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinska oporba prekinula jepregovore s vlastima i odlučila ponovno blokirati sjedište vlade uKijevu, izjavio je u utorak šef izbornog stožera oporbenog čelnikaViktora Juščenka, Oleksander Zinčenko.
KIJEV, 30. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinska oporba prekinula je pregovore s vlastima i odlučila ponovno blokirati sjedište vlade u Kijevu, izjavio je u utorak šef izbornog stožera oporbenog čelnika Viktora Juščenka, Oleksander Zinčenko.

"Prekinuli smo pregovore i nastavit ćemo blokadu sjedišta vlade u Kijevu. Zahtijevamo održavanje izvanredne sjednice parlamenta još večeras", rekao je Zinčenko za Interfax. "Također tražimo da u ovome sudjeluju svi zastupnici pa sve naše pristaše pozivamo na mobilizaciju", kazao je Zinčenko.

Članovi parlamenta će, kako je kazao njegov glasnogovornik Volodimir Litvin, nastaviti s radom u srijedu kako bi razmotrili prijedlog zakona o izglasavanju nepovjerenja premijeru Viktoru Janukoviču.

U utorak je oporba odlučila ukloniti blokade ispred zgrade parlamenta u Kijevu postavljene još u petak. Od 22. studenoga, ondje dan i noć boravi nekoliko desetaka tisuća pristaša oporbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙