FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUŠČENKO ODBACIO JANUKOVIČEVE PRIJEDLOGE O IZLASKU IZ KRIZE

KIJEV, 30. studenog 2004. (Hina) - Oporbeni kandidat na nedjeljnimizborima u Ukrajini Viktor Juščenko odbacio je u utorak prijedlogesvoga suparnika i službenog pobjednika izbora Viktora Janukoviča oizlasku iz krize, ponovno tražeći ostavku članova vlade.
KIJEV, 30. studenog 2004. (Hina) - Oporbeni kandidat na nedjeljnim izborima u Ukrajini Viktor Juščenko odbacio je u utorak prijedloge svoga suparnika i službenog pobjednika izbora Viktora Janukoviča o izlasku iz krize, ponovno tražeći ostavku članova vlade.

"Vlada mora podnijeti ostavku zbog loše raspodjele proračunskih sredstava i prijevare" tijekom organiziranja predsjedničkih izbora, rekao je Juščenko pristašama okupljenima na glavnome kijevskom trgu, prenosi agencija France presse.

Članovi ukrajinskog parlamenta u utorak su odbacili prvi prijedlog o izglasavanju povjerenja ukrajinskom premijeru, što ga je iznijela oporba te su zaključili sjednicu, a sutra će na novoj sjednici razmatrati drugi prijedlog o nepovjerenju Viktoru Janukoviču, izvijestio je predsjednik parlamenta Volodimir Litvin.

Agencija Reuters piše da je Viktor Janukovič sve više izoliran u dubokoj političkoj krizi koja potresa zemlju nakon nedjeljnih izbora te je ponovo danas ponudio oporbenom suparniku Viktoru Juščenku mjesto premijera ako mu se dopusti da preuzme dužnost predsjednika.

Janukovič je predložio i organiziranje novih izbora u dvjema regijama koje su ga podržale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙