FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOON DOPUTOVAO U POSJET HRVATSKOJ

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Britanski ministar obrane GeoffreyHoon započeo je u utorak jednodnevni službeni posjet Zagreburazgovorom s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, doznaje se izUreda predsjednika.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Britanski ministar obrane Geoffrey Hoon započeo je u utorak jednodnevni službeni posjet Zagrebu razgovorom s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, doznaje se iz Ureda predsjednika.

Hoona će nakon Mesića primiti premijer Ivo Sanader i ministar obrane Berislav Rončević.

Očekuje se da će teme razgovora s hrvatskim dužnosnicima biti hrvatsko približavanje NATO-u te druge bilateralne teme.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul susreo se s britanskim ministrom obrane u veljači ove godine u Londonu i nakon razgovora izjavio kako je dobio čvrsto uvjeravanje da će Velika Britanija podržati Hrvatsku u njezinoj želji da postane punopravna članica NATO-a.

Po Žužulovim riječima, Hoon je tada odao Hrvatskoj priznanje i pohvale za sve učinjeno na putu u euroatlanske integracije, pogotovo na stvaranju atmosfere za povratak izbjeglica.

Dvojica dužnosnika razgovarala su tada i o mogućem budućem uključivanju Hrvatske u mirovne operacije NATO-a, ali, kako je rekao hrvatski ministar, konkretnih pitanja za sudjelovanje hrvatskih vojnika u mirovnim operacijama nije bilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙