FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva predstava u sklopu suradnje "Gavelle" i ADU-a

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Gradsko dramsko kazalište "Gavella"od ove sezone surađuje s Akademijom dramske umjetnosti (ADU), pa ćeodabrani redateljski ispiti studenata završne godine ADU-a bitipostavljeni na maloj sceni, "Mamutu", a u predstavi bi glumilistudenti glume ili "Gavellini" glumci te bi ona tako postala dioredovita "Gavellina" repertoara.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Gradsko dramsko kazalište "Gavella" od ove sezone surađuje s Akademijom dramske umjetnosti (ADU), pa će odabrani redateljski ispiti studenata završne godine ADU-a biti postavljeni na maloj sceni, "Mamutu", a u predstavi bi glumili studenti glume ili "Gavellini" glumci te bi ona tako postala dio redovita "Gavellina" repertoara.

Prvi plod novouspostavljene suradnje je predstava "Još jedan posao", a posebnost joj je, kako se napominje u priopćenju, što je po svojem tekstu režira mladi američki student kazališne režije Chirs Steel, koji na ADU boravi u sklopu programa razmjene studenata.

"Još jedan posao" tekst je o starom napuštenu stanu u neboderu u središtu nekog grada, koji "spaja" četvoricu likova: Dino Torelli, Jacob O'Brien, Johnny "Cik-Cak" Zigaliano i Nosorog, muškarci su zajedničkog zanimanja, kriminalnog, a u stan ih je dovela pomalo tajanstvena naredba nadređenog. Osim njih važna je uloga i metalnog kofera, "kamena spoticanja", u odnosima te četvorice.

Svečana praizvedba teksta Chrisa Steela "Još jedan posao" održat će se 2. prosinca, a nastupit će četvorica vrsnih "Gavellinih" glumaca - Slavko Brankov, Filip Šovagović, Enes Vejzović i Janko Rakoš.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙