FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUČMA: DOGOVOR JE NUŽAN, ALI PREGOVORI NE IDU DOBRO

KIJEV, 28. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dogovor je "nužan" za izlazakiz političke krize u Ukrajini, ali su "pregovori vrlo teški i zasad neidu dobro", izjavio je u nedjelju ukrajinski predsjednik na odlaskuLeonid Kučma na izvanrednoj sjednici državnog vijeća sigurnosti.
KIJEV, 28. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dogovor je "nužan" za izlazak iz političke krize u Ukrajini, ali su "pregovori vrlo teški i zasad ne idu dobro", izjavio je u nedjelju ukrajinski predsjednik na odlasku Leonid Kučma na izvanrednoj sjednici državnog vijeća sigurnosti.

"Dogovor je za Ukrajinu bezuvjetno nužan", istaknuo je Kučma pred kamerama ukrajinske televizije, jer se moraju "izbjeći nepredvidljive posljedice".

Pregovori između oporbe i vlasti su "vrlo teški i nitko danas ne može reći kakav će dogovor biti i hoće li do njega doći", dodao je Kučma.

Ukrajinski predsjednik je također rekao da oporbeni čelnik Viktor Juščenko "ne pokazuje dobru volju" i ne uklanja blokade koje su njegove pristaše podigli ispred ureda vlade.

Odluka parlamentarnih zastupnika od petka da se izbori ponište zbog utvrđenih nepravilnosti jesu "političke naravi" i nemaju snagu zakona, ali će u pravnom smislu biti "važna" odluka Vrhovnog suda koji će zasjedati u ponedjeljak, istaknuo je Kučma.

Premijer Viktor Janukovič, prijeporni pobjednik nedjeljnih predsjedničkih izbora, nije bio nazočan na toj sjednici, jer je bio na saboru rusofonih ukrajinskih pokrajina u gradu Luhansku na istoku zemlje, koje prijete odvajanjem od matice zemlje ako se Juščenka proglasi novim predsjednikom.

Predsjednik pokrajinske skupštine u Luhansku Viktor Tihonov izjavio je za agenciju Interfax da se "zasad" na saboru neće raspravljati o osnutku autonomnog područja ukoliko oporba dođe na vlast. Na dnevnom redu sabora je političko stanje u Ukrajini i zaštita ukrajinskog ustavnog poretka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙