FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOTOVO DVJESTO KINESKIH RUDARA ZAROBLJENO U RUDNIKU

ZAGREB/PEKING, 28. studenoga 2004. (Hina) - U eksploziji plina urudniku na sjeveru Kine u nedjelju je u oknu zarobljeno 187 rudara istrahuje se da bi to mogla postati najteža tragedija u kineskimrudnicima u novije doba.
ZAGREB/PEKING, 28. studenoga 2004. (Hina) - U eksploziji plina u rudniku na sjeveru Kine u nedjelju je u oknu zarobljeno 187 rudara i strahuje se da bi to mogla postati najteža tragedija u kineskim rudnicima u novije doba.

Nakon što je u nedjelju ujutro odjeknula eksplozija, samo su se osamdesetorica rudara uspjela spasiti iz rudnika Chenjiashan u pokrajini Shaanxi, objavila je državna novinska agencija Xinhua. Prema toj vijesti, u rudniku je bilo oko 270 rudara a 187 ih je ostalo zarobljeno pod zemljom.

Narodni dnevnik, list vladajuće komunističke partije Kine objavio je da su u trenutku eksplozije u rudniku bila 273 rudara te da je 85 izašlo, prenosi agencija Reuters.

Prema podacima agencije France Presse koja prenosi pisanje službenoga lista Kineskih novosti, u rudniku su u trenutku nesreće radila 293 rudara, 116 iz se uspjelo izvući, a o ostalih 177 više nema nikakvih vijesti.

Ova se nesreća dogodila samo tjedan dana poslije požara u rudnicima željeza na sjeveru Kine u kojima je poginulo više od sedamdeset ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙