FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nesreći u kineskom rudniku 33 osobe poginule

PEKING, 12. studenog 2004. (DPA) - U eksploziji plina u jami rudnikaugljena u središnjoj kineskoj pokrajini Henan poginule su najmanje 33osobe, objavili su u petak kineski državni mediji.
PEKING, 12. studenog 2004. (DPA) - U eksploziji plina u jami rudnika ugljena u središnjoj kineskoj pokrajini Henan poginule su najmanje 33 osobe, objavili su u petak kineski državni mediji.

Ovo je najnovija eksplozija u nizu velikih nesreća u najvećoj, ali i najopasnijoj industriji rudarenja u svijetu.

Eksplozija se dogodila u četvrtak u oknu rudnika ugljena Xinsheng u gradu Pingdingshanu, a u njoj su smrtno stradale 33 osobe, dok ih je šest ozlijeđeno, objavile su China News service.

Najgora nesreća ove godine u rudniku ugljena u Kini dogodila se prošli mjesec kada je u eksploziji plina poginulo 148 rudara u državnom rudniku Daping u gradu Xinmi u pokrajini Henan.

Procjenjuje se da godišnje pogine oko osam tisuća kineskih rudara u nesrećama, ali se mnoge nesreće u malim ili nelegalnim rudnicima uopće ne prijavljuju. Prema službenim podacima u prvih devet mjeseci ove godine poginulo je 4.153 rudara, što je 630 manje nego u istom razdoblju lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙