FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLIX SKEPTIČAN GLEDE OPASNOSTI IRAČKOG LABORATORIJA

LONDON, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Bivši šef inspektora UN zarazoružanje u Iraku Hans Blix izjavio je u četvrtak kako bi bio"iznenađen" pokaže li se pronađeni irački kemijski laboratorijsposobnim za izradu oružja.
LONDON, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Bivši šef inspektora UN za razoružanje u Iraku Hans Blix izjavio je u četvrtak kako bi bio "iznenađen" pokaže li se pronađeni irački kemijski laboratorij sposobnim za izradu oružja.

"Pogledajmo kakvi se kemijski proizvodi tu nalaze", rekao je Blix govoreći pred debatnim klubom u Oxfordu, nakon što su irački dužnosnici objavili da su pronašli tvornicu za proizvodnju kemijskih bombi u Falluji.

"Pronađe li se tamo što, bit ćemo jako iznenađeni. Meni se čini da postoje relativno male šanse za to da taj laboratorij može proizvesti oružje", rekao je Blix govoreći pred auditorijem sastavljenim većinom od studenata.

Irački državni tajnik za sigurnost Kassem Daoud izjavio je u četvrtak da je Nacionalna garda pronašla u jednoj zgradi u Falluji "laboratorij s kemijskim tvarima koje su služile za proizvodnju eksploziva i toksičnih supstanci".

Blix, bivši švedski diplomat koji je bio zadužen za traganje za oružjem masovnog razaranja u Iraku tijekom 15 tjedana koji su prethodili američkoj invaziji na tu zemlju, nije nikada skrivao svoj skepticizam glede postojanja takvog oružja u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙