FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SURADNJA S HAAGOM POTPUNA TEK IZRUČENJEM GOTOVINE

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - U oštrom izvješću pred Vijećemsigurnosti UN-a o suradnji Hrvatske s Haškim sudom glavna tužiteljicaCarla del Ponte je rekla kako ima informacije o mreži osoba koje štiteodbjeglog optuženika Antu Gotovinu, a u koju su upletene i državnestrukture i upozorila da se suradnja Hrvatske sa sudom u Haagu ne možeocijeniti potpunom dok se general Gotovina ne izruči u Haag,izvješćuje hrvatska redakcija BBC-a u srijedu.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - U oštrom izvješću pred Vijećem sigurnosti UN-a o suradnji Hrvatske s Haškim sudom glavna tužiteljica Carla del Ponte je rekla kako ima informacije o mreži osoba koje štite odbjeglog optuženika Antu Gotovinu, a u koju su upletene i državne strukture i upozorila da se suradnja Hrvatske sa sudom u Haagu ne može ocijeniti potpunom dok se general Gotovina ne izruči u Haag, izvješćuje hrvatska redakcija BBC-a u srijedu.

U izjavi za BBC, glavna je haška tužiteljica rekla da bi premijer Sanader, ako želi da se Gotovina pojavi u Haagu, trebao otkriti i uništiti mrežu koja mu pruža podršku. Del Ponte je u izvješću Vijeću sigurnosti naglasila da se čini kako je ta skupina snažnija od onih dijelova hrvatske vlade koji žele punu suradnju sa Sudom, navodi BBC.

Glavna je tužiteljica za BBC rekla i kakvu odluku o Hrvatskoj očekuje na summitu Europske unije 17. prosinca: "Cijenit ću ako međunarodna zajednica, posebice Europska unija, zadrži uvjet za Hrvatsku - da, prije nego što počne pregovore o pristupanju Uniji, uhiti Gotovinu". Glavna tužiteljica je dodala da će kada general Gotovina bude u Haagu Hrvatska ispuniti sve obveze prema Sudu.

U prilogu srpske redakcije BBC-a o izvješću Carle Del Ponte kaže se da je tužiteljica, kada je riječ o Hrvatskoj, izrazila zadovoljstvo razinom suradnje, ali i "upozorila da ona neće moći reći da je Zagreb u potpunosti ispunio svoju međunarodnu obavezu, sve dok bjegunac Ante Gotovina ne bude izručen Haagu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙