FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: MINNESOTA PORAZILA MAVERICKSE

NEW YORK, 23. studenog 2004. (Hina/DPA) - U derbiju Dallas Mavericksisu na domaćem terenu u uzbudljivoj završnici poraženi od Minnesote82-83.
NEW YORK, 23. studenog 2004. (Hina/DPA) - U derbiju Dallas Mavericksi su na domaćem terenu u uzbudljivoj završnici poraženi od Minnesote 82-83.

Domaćini su četiri i pol minute prije završetka imali prednost od 12 poena (79-67), no do kraja su ubacili tek tri koša. Ključnim su se pokazala dva slobodna bacanja, koje je šest sekundi prije kraja iskoristio najbolji igrač gostiju i prošlosezonski MVP Kevin Garnett.

U posljednjem napadu susreta Jerry Stackhouse imao je priliku donijeti pobjedu Dallasu, ali je njegov šut blokirao Trenton Hassell. Mavericksi su igrali bez najboljeg igrača Nijemca Dirka Nowitzkog, koji će zbog ozljede gležnja izbivati deset dana.

Pobjedničku momčad Minnesote predvodio je Garnett, koji je bio blizu "triple-doublea". Upisao je 21 koš, 17 skokova i 9 asista. Sam Cassell dodao je 16, a Troy Hudson 11 poena.

Kod domaćina najbolji je bio Josh Howard sa 22 koša i 8 skokova.

Košarkaši New Orleans Hornetsa pokvarili su svečanost u Salt Lake Cityu, koju je Utah Jazz priredio za Johna Stocktona, čiji je dres s brojem 12 umirovljen. Stockton je tijekom karijere bio najbolji dodavač u povijesti NBA.

Hornetsi, koji su do sinoć bili bez pobjede u ovoj sezoni, na kraju su slavili sa 76-75. Utah je u jednom trenutku zaostajao 19 poena, ali se je uspio vratiti zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini, koju su dobili 30-17. Giričekova momčad imala je i priliku za pobjedu.

No, Andrei Kirilenko je 4,4 sekunde prije kraja promašio dva slobodna bacanja, a šut Gordana Giričeka sa zvukom sirene odbio se od obruča. Hrvatski reprezentativac odigrao je 31 minutu, upisavši 9 koševa (šut 4-10), 4 skoka i 2 asistencije. Najefikasniji kod Jazzera bio je Kirilenko s 18 poena.

Hornetse je do prve ovosezonske pobjede predvodio Jamaal Magloire sa 20 koševa i 11 skokova, a dobro ga je pratio Lee Nailon sa 16 poena.

Nakon slavlja Hornetsa, jedina momčad koja u dosadašnjem dijelu sezone nije upisala pobjedu je šesterostruki prvak lige Chicago Bulls. Po deveti puta su izgubili i time izjednačili rekord od prije 37 godina, kada su jednako loše krenuli u sezonu. Za uvjerljivu pobjedu Phoenixa 100-82 najzaslužniji su Shawn Marion i Amare Stoudemire, koji su ubacili po 21 koš.

Memphis, za kojeg nije igrao ozlijeđeni španjolski centar Pau Gasol, na domaćem je terenu dobio San Antonio Spurse 93-90. Igrač odluke bio je Bonzi Wells, koji je zabio 26 koševa te ključnu tricu u posljednjoj minuti.

Centar Spursa Tim Duncan mogao je susret odvesti u produžetak, ali njegov šut za tri poena nije pogodio cilj. No, Duncan je s 26 koševa i 9 skokova bio najbolji igrač gostiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙