FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: MOURNING SE VRATIO NAKON TRANSPLANTACIJE BUBREGA

NEW YORK, 29. listopada 2004. (Hina/DPA) - Centar New Jersey NetsaAlonzo Mourning trijumfalno se vratio na NBA parkete nakon godinu danaizbivanja zbog transplantacije bubrega. Mourning je u predsezonskojutakmici protiv Philadelphie (96:94) postigao 12 poena i 5 skokova u19 minuta igre, no više od koševa i skokova 34-godišnjeg centra radujepobjeda nad bolesti.
NEW YORK, 29. listopada 2004. (Hina/DPA) - Centar New Jersey Netsa Alonzo Mourning trijumfalno se vratio na NBA parkete nakon godinu dana izbivanja zbog transplantacije bubrega. Mourning je u predsezonskoj utakmici protiv Philadelphie (96:94) postigao 12 poena i 5 skokova u 19 minuta igre, no više od koševa i skokova 34-godišnjeg centra raduje pobjeda nad bolesti.

Moj novi organ dobro radi svoj posao, a ja ću se potruditi da se još bolje fizički spremim. Nisam zaboravio igrati košarku, to je zapravo kao vožnja biciklom - jednom kad naučite, uvijek ćete moći voziti. Moji suigrači mi samo trebaju baciti loptu, a ja ću znati što treba s njom, kazivao je Mourning, kojemu je u prosincu 2003. transplatiran bubreg njegova bliskoga rođaka. Mourning tijekom utakmice nosi posebni pojas od fiberglasa koji ga štiti od mogućih udaraca u bubrege, a zanimljivo je da on nije prvi NBA košarkaš koji se vratio nakon transplantacije bubrega. Sean Elliott je poslije transplatacije bubrega 1999. igrao još dvije sezone za San Antonio Spurse.

Bolest bubrega Mourningu je dijagnosticirana u prosincu 2000, a otad je igrao samo 13 utakmica u sezoni 2001-02, te 12 utakmica u prošloj sezoni.

Netsi su ga lani uzeli na četiri godine, plativši ga 22 milijuna dolara i za trenera Lawrencea Franka je svakako dobra vijest što će moći računati na Mourninga u novoj sezoni koja počinje 2. studenoga.

Liječnici upozoravaju da Mourning, unatoč odličnom stanju, još uvijek nije riješio sve probleme oko zdravlja jer je moguće da njegovo tijelo ne prihvati novi organ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙