FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINESKI PREDSJEDNIK STIGAO U POSJET KUBI

HAVANA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintaodoputovao je u ponedjeljak navečer na Kubu, zadnje odredište najužnoameričkoj turneji koja je obuhvatila Brazil, Argentinu i Čile.
HAVANA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao je u ponedjeljak navečer na Kubu, zadnje odredište na južnoameričkoj turneji koja je obuhvatila Brazil, Argentinu i Čile.

Odmah nakon dolaska, Hu se sastao s kubanskim predsjednikom Fidelom Castrom s kojim bi trebao potpisati sporazume o gospodarskoj i trgovinskoj suradnji na području rudarstva, turizma, biotehnologije i telekomunikacija.

Predsjednik Hu stigao je iz Santiaga gdje je sudjelovao na sastanku APEC-a.

Rukujući se s Huom, Castro ga je pred desecima fotografa pozdravio uzvikom "Viva China!"

Dvije su strane analizirale "bilateralne odnose i bitna međunarodna pitanja koja su zanimljiva objema stranama", rekao je kineski predsjednik dodajući kako se nada se će ovaj posjet "produbiti prijateljstvo i učvrstiti suradnju" dviju zemalja.

Huov posjet trebao bi Castru pokazati solidarnost Pekinga s Kubom, jednom od pet posljednjih komunističkih država u svijetu i jedinom na zapadnoj hemisferi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙