FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang otvorio obnovljenu Kliniku za pedijatriju KB-a Sestre milosrdnice

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalneskrbi Andrija Hebrang svečano je danas otvorio obnovljenu i proširenuKliniku za pedijatriju Kliničke bolnice Sestara milosrdnica, koja je2002. godine stradala u požaru u kojemu su potpuno izgorjeli Odjelpedijatrije, Centar za nedonoščad i brojna medicinska oprema.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang svečano je danas otvorio obnovljenu i proširenu Kliniku za pedijatriju Kliničke bolnice Sestara milosrdnica, koja je 2002. godine stradala u požaru u kojemu su potpuno izgorjeli Odjel pedijatrije, Centar za nedonoščad i brojna medicinska oprema.

U obnovu Klinike, koja ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, uloženo je 16 milijuna kuna. Klinika je proširena dogradnjom još jednog kata pa se poliklinički i stacionarni dio sada nalaze na četvrtom i petom katu bolničke zgrade.

"Ulaganjem u djecu ulažemo u budućnost, a ulaganje u pedijatriju najvažnije je u zdravstvu", rekao je Hebrang.

Osvrnuo se na proteklu zdravstvenu godinu u kojoj su podmirene 3,5 milijarde kuna dospjelog duga zdravstvenih ustanove, te najavio da bi iduća godina trebala biti lakša jer će zdravstvo imati na raspolaganju milijardu kuna više.

To će omogućiti nastavak dosadašnjih projekata i početak obnove Vukovarske bolnice, proširenje Klinike za plućne bolesti Jordanovac i izgradnju Centra za transplatacije u KB-u Merkur.

U 2005. bit će ispravljene i nepravde prema zdravstvenim djelatnicima jer je novac iz proračuna dobrim dijelom namijenjen povećanju plaća, kazao je Hebrang.

Liječnici bi tako trebali dobiti dodatak za odgovornost na radu, prema odredbama Granskog kolektivnog ugovora o kojem se vode završni pregovori sa sindikatima.

Hebrang očekuje lakšu godinu za hrvatsko zdravstvo pod uvjetom da se nastavi s rezanjem nepotrebnih troškova.

Naveo je podatke iz analize Svjetske zdravstvene organizacije da godišnje 40 posto propisanih lijekova u Hrvatskoj ostane neiskorišteno, a 20 posto nalaza pacijenti nikada ne podignu iz bolnice, što ukupno iznosi tri milijarde kuna.

Svečanosti otvorenja Klinike za pedijatriju prisustvovao je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac koji je rekao da su Sestre milosrdnice ove godine dobile najviše znanstvenih novaka dodavši da je njegovo Ministarstvo spremno i ubuduće financirati znanstvene projekte te ustanove.

Klinici za pedijatriju danas je Zaklada za djecu Hrvatske predala donaciju u vrijednosti 37.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙