FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

COLIN POWELL IDUĆI TJEDAN NA ZAPADNOJ OBALI

GAZA, 15. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Američki državni tajnikColin Powell posjetit će idući tjedan Zapadnu obalu i sastati se snovim palestinskim vodstvom koje je privremeno preuzelo vlast nakonsmrti predsjednika Jasera Arafata, priopćio je u ponedjeljak jedanpalestinski dužnosnik.
GAZA, 15. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Američki državni tajnik Colin Powell posjetit će idući tjedan Zapadnu obalu i sastati se s novim palestinskim vodstvom koje je privremeno preuzelo vlast nakon smrti predsjednika Jasera Arafata, priopćio je u ponedjeljak jedan palestinski dužnosnik.

Sjedinjene Države još nisu potvrdile vijest o tom putovanju koje bi Powellu bilo prvo na palestinske teritorije od ožujka 2003. kad je utro temelje "mirovnim smjernicama" koje imaju američku podršku, ali odonda su zbog izraelsko-palestinskoga nasilja uglavnom propale.

Powellov bi posjet dao težinu zahtjevu američkoga predsjednika Georgea W. Busha da se obnove napori za mir i stvaranje palestinske države nakon smrti Jasera Arafata. Od Arafata, koji je umro u četvrtak, Sjedinjene su Države zazirale.

"Američki državni tajnik idući tjedan dolazi na Zapadnu obalu, ali o rasporedu i dnevnom redu još se raspravlja", rekao je za Reuters Mohammed al-Waheidi, glasnogovornik palestinskoga ministra vanjskih poslova Nabila Šaata.

Powell će vjerojatno razgovarati s novim predsjednikom Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmudom Abasom i premijerom Ahmedom Koreijem, obojicom razmjerno umjerenim političarima.

Bush je prošli tjedan izjavio da smrt staroga palestinskoga vođe otvara novo poglavlje u bliskoistočnome mirovnom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙