FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MASTERS CUP: FEDERER I SAFIN IZJEDNAČILI REKORD

HOUSTON, 21. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U finalu Masters Cupa uHoustonu, završnog turnira sezone za tenisače, igrat će prvi igračsvijeta Švicarac Roger Federer i Australac Lleyton Hewitt.
HOUSTON, 21. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U finalu Masters Cupa u Houstonu, završnog turnira sezone za tenisače, igrat će prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer i Australac Lleyton Hewitt.

Federer je u uzbudljivom polufinalnom meču dobio Rusa Marata 6-3, 7-6 (18). Švicarski tenisač bio je dominatan u prvom setu, što pokazuje podatak da je na svoj servis izgubio samo pet poena. Safin je dobro krenuo u drugom, došao je do breaka i vodstva 4-1. No, Federer je u sedmom gemu vratio izgubljeni servis i odluka je pala u tie-breaku, koji je trajao čak 26 minuta, a Švicarac ga je dobio sa 20-18. Federer je iskoritio tek osmu meč loptu, dok je Safin propustio šest set lopti, kojima je meč mogao odvesti u treći set.

Federer i Safin izjednačili su rekord u dužini tie-breaka. Još samo dva puta u povijesti tie-break je završavao rezultatom 20-18. Bilo je to godine 1973. kada su u Wimbledonu igrali Bjorn Borg i Premjit Lall, te 1993. u dvoboju US Opena između Gorana Ivaniševića i Daniela Nestora.

"Ovaj tie-break bio je doista poseban. Nikad u životu nisam odigrao takav tie-break, čak ni na treningu", izjavio je Federer.

Safin je nakon dvoboja priznao da je bio previše nervozan. "Bio sam prenervozan i nestrpljiv. No, to je donekle i razumljivo kad vam je s druge strane Federer. Da bi ste ga dobili morate napraviti nešto posebno", zaključio je ruski tenisač, kojemu je ovo bio šesti poraz od Federera u sedam dvoboja.

Hewitt je u drugom polufinalu vrlo uvjerljivo svladao Andya Roddicka 6-3, 6-2, za što mu je trebalo samo 58 minuta. Koliko je bio uvjerljiv australski tenisač pokazuje i činjenica da je dobio posljednjih 20 poena meča.

"Od početka sam dobro vraćao Roddickove servise i nisam mu dao puno šansi", istaknuo je Hewitt.

Roddick je svoju igru ocijenio nedovoljno agresivnom. "Protiv Hewitta morate raditi vrlo naporno i strpljivo morate graditi poene. Nisam bio dovoljno agresivan i on je to znao iskoristiti", zaključio je Roddick.

Nedjeljnji finalni dvoboj protiv Federera prilika je za Hewitta da napokon prekine niz poraza. Ove sezone već je pet puta izgubio od švicarskog tenisača. Posljednji se poraz dogodio baš na Masters Cupu, prije tri dana za vrijeme natjecanja po skupinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙