FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WTA MASTERS: MAURESMO PROPUSTILA PRILIKU ZA PRVO MJESTO NA WTA LISTI

LOS ANGELES, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U finalu Mastersa zatenisačice, koji se održava u Los Angelesu, igrat će Serena Williams iwimbledonska pobjednica Marija Šarapova.
LOS ANGELES, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - U finalu Mastersa za tenisačice, koji se održava u Los Angelesu, igrat će Serena Williams i wimbledonska pobjednica Marija Šarapova.

Serena Williams je u polufinalu nakon dva i pol sata pobijedila Francuskinju Amelie Mauresmo 4-6, 7-6 (2), 6-4. Francuskinja je bila u odličnoj poziciji, imala je set i prednost breaka u drugom (3-1). No, Serena je uspjela vratiti izgubljeni servis te je iznudila tie-break. Kod 2-2 u tie-breaku Amerikanka je nanizala pet poena i meč je otišao u treći set. U odlučujućem setu Francuskinja je propustila čak 12 break lopti i Serena Williams je to znala kazniti. Bio je to osmi poraz Mauresmo u devet međusobnih dvoboja. Ujedno, njime je francuska tenisačica izgubila priliku da se domogne broja jedan na WTA listi. Da bi postala prva igračica svijeta morala je osvojiti Masters.

To znači da će Lindsay Davenport po treći puta u karijeri godinu zaključiti kao prva tenisačica svijeta (1998., 2001.).

U drugom polufinalu Šarapova je svladala osvajačicu Roland Garrosa Anastaziju Miskinu, koja je slavila u prethodna tri međusobna dvoboja. Izgledalo je da će tako biti i ovaj puta nakon što je Miskina uvjerljivo dobila prvi set. No, u nastavku smo vidjeli puno agresivniju Šarapovu, koja je projurila kroz drugi i treći set i probila se u finale.

"Igrala sam jako loše. Nisam imala snage i koncentracije i Šarapova je zasluženo pobijedila. Mislim da je ovo bio moj najgori meč u posljednjih nekoliko mjeseci", izjavila je Miskina.

Serena Williams i Šarapova dosad su se dva puta sastajale, oba puta ove godine. Williams je bila bolja u na turniru u Miamiju, a Šarapova joj je uzvratila u finalu Wimbledona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙