FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDRENJE: NAGRAĐENI JEDRILIČARI

ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - U protekle četiri godineudvostručen je broj hrvatskih jedriličara na velikim međunarodnimnatjecanjima, a postignuti su rezultati o kojima smo prije desetakgodina mogli samo sanjati.
ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - U protekle četiri godine udvostručen je broj hrvatskih jedriličara na velikim međunarodnim natjecanjima, a postignuti su rezultati o kojima smo prije desetak godina mogli samo sanjati.

To je na svečanoj skupštini Hrvatskog jedriličarskog saveza (HJS) u Zagrebu kazao predsjednik Saveza Goranko Fižulić, ponosan na uspjehe hrvatskih jedriličara u protekle četiri godine, pogotovu u mlađim kategorijama, gdje je hrvatska jedna od svjetskih velesila.

Svake godine se u Hrvatskoj organizira barem jedno Svjetsko ili Europsko prvenstvo u raznim klasama, a broj rekreativaca koji se bave jedrenjem je umnogostručen, pa možemo biti ponosni na svoj rad, dodao je Fižulić.

Doista su impresivni rezultati hrvatskog jedrenja u protekle četiri godine kada je osvojeno čak 40 medalja sa svjetskih prvenstava, 25 sa europskih prvenstava, 21 sa natjecanja Europskog kupa, sedam sa Svjetskih kupova, te jedna sa Mediteranskih igara - ukupno 101 odličje od čega 36 zlatnih.

Zato je popis nagrađenih jedriličara na Svečanoj skupštini bio odista poduži, priznanja je dobilo 55 sportaša i sportašica, od dvostrukog svjetskog prvaka u "optimistu" Filipa Matike, Puljanke Gee Barbić - prve osvajačice jedne medalje za hrvatsko žensko jedrenje, svjetskog prvaka u "laser - radialu" Karla Krpeljevića, europskih prvaka u klasi 420 Matije Longina i Pavla Kostova do seniora europskog doprvaka u "laseru" Mate Arapova, najperpektivnijeg sportaša Hrvatske Marina Mišure do prvog Hrvata koji je nastupio na Americas Cupu veterana Karla Kureta.

Priznanja za dugogodišnji rad dobili su Andro Knežević, Petar Vicić i Ivan Domijan, dok su posthumno nagrađeni Ante Braco Ivančić, Stanko Ninčević i Dušan Mandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙