FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDRENJE: PROSLAVA 10-GODIŠNJICE RIJEČKOG SCOR-A

RIJEKA, 19. studenog 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću Riječkijedriličarski klub (SCOR) je u Rijeci obilježio desetgodišnjicuosnutka kluba, a proslavljen je i naslov IMS prvaka Hrvatske DarkaHajdinjaka i njegove posade.
RIJEKA, 19. studenog 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću Riječki jedriličarski klub (SCOR) je u Rijeci obilježio desetgodišnjicu osnutka kluba, a proslavljen je i naslov IMS prvaka Hrvatske Darka Hajdinjaka i njegove posade.

Riječki jedriličarski klub (SCOR) je u proteklih deset godina postigao iznimne uspjehe, njegovi su članovi deset puta bili među prvih 10 na svjetskim i europskim prvenstvima, osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i četiri brončane medalje na državnim prvenstvima, a pobjeđivali su na šest "match-race" i 17 flotnih regata.

Klub je uspješno organizirao čak 40 regata, od čega čak po tri svjetska i europska prvenstva, ukupno šest prvenstava Hrvatske, 18 međunarodnih i 10 nacionalnih regata. U narednoj, 2005., SCOR će organizirati IMS 670 Europsko prvenstvo, IMS Otvoreno prvenstvo Hrvatske, te već tradicionalne regate - Međunarodnu riječku regatu RU jedrilica, IMS Masters i Kup Dubašnice.

Proslavljena je i pobjeda Darka Hajdinjaka za kormilom "Karube" na IMS Prvenstvu Hrvatske, što je kruna uspješne sezone najboljeg hrvatskog IMS kormilara koji je bio brončani na IMS 600 Svjetskom prvenstvu, te drugi na IMS Mediteranskom prvenstvu. Hajdinjak se potvrdio kao najbolji hrvatski kormilar na krstašima, o čemu svjedoči i prvo mjesto na VIP IMS jedriličarskoj kormilara s više od 1000 bodova prednosti nad drugoplasiranim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙