FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBITELI HIT MEĐU KLINCIMA U ITALIJI

RIM, 19. studenoga 2004. (Hina/dpa) - Svako drugo talijansko dijete od7 do 11 godina ima mobitel, pokazuju rezultati studije koju je u petakobjavio Eurispes, talijanska agencija za istraživanje javnogamišljenja.
RIM, 19. studenoga 2004. (Hina/dpa) - Svako drugo talijansko dijete od 7 do 11 godina ima mobitel, pokazuju rezultati studije koju je u petak objavio Eurispes, talijanska agencija za istraživanje javnoga mišljenja.

Eurispes je ispitao više od pet tisuća djece i otkrio da 51,6 posto ima mobitel. Vjeruje se da je taj postotak jedan od najviših u Europi. Također se pretpostavlja da su Talijani općenito najveći zaljubljenici u mobitele i ima ih gotovo svatko.

U istraživanju su djeci postavljana pitanja i o načinu upotrebe mobitela. Otkriveno je da im je najvažnije razgovarati s prijateljima, a ne s roditeljima, a 13 posto ispitanika odgovorilo je da se mobitelom služi za slanje tekstualnih poruka.

Ti su rezultati dio širega istraživanja o talijanskoj djeci i adolescentima, a otkriveno je da njih 23 posto, što je gotovo dva milijuna, živi u siromaštvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙