FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nokia najavila lansiranje 40 novih mobitela u 2005.

HELSINKI, 5. studenog 2004. (Hina/AP) - Najveći svjetski proizvođačmobilnih telefona, finska Nokia planira iduće godine lansirati natržište 40 novih modela u nastojanju da proširi svoj ionako dominantnipoložaj na svjetskom tržištu, kako se suočava s povećanomkonkurencijom rivala Motorole, Samsunga i Sony Ericssona.
HELSINKI, 5. studenog 2004. (Hina/AP) - Najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona, finska Nokia planira iduće godine lansirati na tržište 40 novih modela u nastojanju da proširi svoj ionako dominantni položaj na svjetskom tržištu, kako se suočava s povećanom konkurencijom rivala Motorole, Samsunga i Sony Ericssona.

Ta kompanija, koja je obećala lansirati ukupno 35 novih mobitela ove godine, pokušava ponovno vratiti tržišni udjel nakon što su jazove u njezinoj proizvodnoj liniji iskoristili konkurenti.

U svojim procjenama poslovanja u 2005, Nokia ističe da očekuje rast tržišta mobilnih telefona za 10 posto. Ove godine očekuje da će ukupno biti prodano 630 milijuna mobitela na svjetskom tržištu.

I dok očekuje nastavak solidnog rasta prodaje, cijene mobitela će padati, pa će se i vrijednost tržišta sporije povećavati, priopćeno je iz te finske kompanije. U Nokiji planiraju ostvarivati bržu prodaju nego što će rasti tržište kako bi ispunili svoju dugoročni cilj održavanja tržišnog udjela u visini od 40 posto.

U trećem ovogodišnjem tromjesečju udjel Nokije u globalnom tržištu mobitela bio je 32,5 posto, nešto više nego u drugom tromjesečju, no niže nego u zadnjem lanjskom tromjesečju, kada je dosezao 37,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙