FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SARAJEVO PROMOVIRANA MILARDOVIĆEVA KNJIGA O GLOBALIZACIJI

SARAJEVO PROMOVIRANA MILARDOVIĆEVA KNJIGA O GLOBALIZACIJISARAJEVO,18. studenoga 2004.(Hina) - Knjiga Anđelka Milardovića "Podglobalnim šeširom - društva i države u tranziciji i globalizaciji"promovirana je u četvrtak u Sarajevu pod pokroviteljstvom hrvatskogveleposlanstva u Bosni i Hercegovini, Sveučilišta u Sarajevu i Centraza politološka istraživanja iz Zagreba.
SARAJEVO,18. studenoga 2004.(Hina) - Knjiga Anđelka Milardovića "Pod globalnim šeširom - društva i države u tranziciji i globalizaciji" promovirana je u četvrtak u Sarajevu pod pokroviteljstvom hrvatskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, Sveučilišta u Sarajevu i Centra za politološka istraživanja iz Zagreba.

O Milardovićevoj studiji koja na jedinstveni način analizira utjecaj globalizacijskih i tranzicijskih procesa na Hrvatsku govorili su akademik Muhamed Filipović, profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu, Zdravko Grebo, ministar-savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu, Mislav Kukoč te sam autor.

Muhamed Filipović je uz ostalo istaknuo da Milarovićeva knjiga govori o tome da nasilnost procesa globalizacije pokazuje kako je još jednom na djelu zamisao po kojoj čovječanstvo valja "spašavati" i to tako što će ga se uglavnom uništavati.

Zdravko Grebo je pak ustvrdio kako Milardovićev rad valja shvatiti kao krajnje ozbiljno upozorenje što nam se sve može dogoditi ne budemo li u stanju utjecati na kreiranje vlastite budućnosti.

Sam Milardović je sarajevskoj publici kazao da je njegov temeljni motiv za bavljenje fenomenom globalizacije i tranzicije to što su to dvije temeljne odrednice našeg vremena koje će nedvojbeno presudno utjecati na našu budućnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙