FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN: RODITELJI TUŽE VLADU ZBOG ZAMJENE BEBE U RODILIŠTU

TOKYO, 18. studenog 2004. (Hina/DPA) - Jedan stariji bračni par i sin,za kojeg su do nedavno mislili da je njihov, tužili su japansku vladunakon što su otkrili da im je u Rodilištu prije 46 godina zamijenjenabeba, objavile su u četvrtak lokalne novine.
TOKYO, 18. studenog 2004. (Hina/DPA) - Jedan stariji bračni par i sin, za kojeg su do nedavno mislili da je njihov, tužili su japansku vladu nakon što su otkrili da im je u Rodilištu prije 46 godina zamijenjena beba, objavile su u četvrtak lokalne novine.

Novine Yomiuri Shimbun pišu da je sin rođen u travnju 1958. u bolnici Sumida u Tokyu. On se dugo vremena pitao zašto ne sliči svojim roditeljima.

Zajedno s roditeljima odlučio je podvrgnuti se testu DNK u svibnju ove godine i nalaz je pokazao da oni nisu ni u kakvom srodstvu.

Nakon toga su odlučili tužiti vladu zbog zamjene u rodilištu i traže odštetu u visini od 300 milijuna jena (2,9 milijuna američkih dolara).

Veli broj slučajeva u kojima su majke iz rodilišta odlazile s bebama koje nisu njihove izašao je na vidjelo u Japanu prije tridesetak godina. Statistika o zamjeni djece u japanskim rodilištima nije dostupna jer većina slučajeva nije objavljena iz privatnih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙