FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: SVE MANJE STARIJIH, SVE VIŠE MLAĐIH PUŠAČA

LJUBLJANA,18. studenoga(Hina) - Postotak pušača među odraslimstanovništvom u Sloveniji postupno se smanjuje, ali je kod mladih uporastu, pokazali su rezultati studije objavljene u četvrtak uzmeđunarodni dan bez pušenja koji obilježava Međunarodni savez za borbuprotiv raka.
LJUBLJANA,18. studenoga(Hina) - Postotak pušača među odraslim stanovništvom u Sloveniji postupno se smanjuje, ali je kod mladih u porastu, pokazali su rezultati studije objavljene u četvrtak uz međunarodni dan bez pušenja koji obilježava Međunarodni savez za borbu protiv raka.

Podaci iz istraživanja o zdravstvenom ponašanju djece školskog uzrasta (HBSC), provedenog u 35 država i regija, svrstava Sloveniju na visoko četvrto mjesto prema učestalosti pušenja među 15-ogodišnjacima jer svaki dan puši 23 posto djevojaka i mladića te dobi, a povremeno njih 30 posto. Prosječna dob kad zapale prvu cigaretu je 13 godina.

Prema podacima slovenskog zavoda za zaštitu zdravlja među stanovništvom u dobi od 25 do 64 godina puši ih nešto manje od 24 posto, a trend pada starijih pušača prisutan je od 1996. godine, kad je donesen zakon kojim je spriječeno agresivno reklamiranje duhanskih proizvoda i pušenje u nekim javnim prostorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙