FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 18. STUDENOGA

ZAGREB, 18. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 18. studenoga.
ZAGREB, 18. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 18. studenoga.

NUERNBERG - Premijer Ivo Sanader posjetit će njemački grad Nuernberg, gdje će sudjelovati na godišnjem prijemu Evangeličkog radnog kruga CDU/CSU na temu "Zajednička kršćanska Europa". Sanader će razgovarati s gradonačelnikom Nuernberga Klemensom Gsellom i susresti se s medijima u organizaciji Inga Friedricha, potpredsjednika Europskog parlamenta.

BEČ - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sudjelovat će u Beču na 7. europskom forumu "Europa bez granica - što drži EU zajedno". U bečkom Hofburgu očekuje se 300 visokih predstavnika institucija Europske unije - komisije i parlamenta, te dužnosnika zemalja članica EU-a. Najavljen je dolazak Javiera Solane, visokog predstavnika EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku i Benite Ferrero Waldner, povjerenice Europske komisije za vanjsku politiku.

WASHINGTON - Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će od 18. do 20. studenoga u Washingtonu na konferenciji "Civilizacija i moć: sloboda i demokracija". Tijekom boravka u Washingtonu, ministrica Grabar Kitarović održat će niz bilateralnih susreta s predstavnicima američkih državnih institucija.

ZAGREB - Pomoćnik glavnog tajnika NATO-a Jean Fournet otvorit će na Fakultetu političkih znanosti u 14.30 Središnju depozitarnu biblioteku NATO-a za područje Hrvatske. Studentima tog fakulteta održat će potom predavanje o današnjoj ulozi i položaju Sjevernoatlanskog saveza u međunarodnim odnosima.

STRASBOURG - Europski parlament glasat će o novoj Europskoj komisiji predsjednika Josea Manuela Barossa.

NAIROBI - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda započet će u kenijskoj prijestolnici Nairobiu dvodnevno zasjedanje o krizi u Darfuru. Članovi vijeća raspravljat će o krizi u Sudanu s predstavnicima Afričke unije.

TIRANA - Predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski doputovat će u četvrtak u jednodnevni posjet Albaniji, gdje će se u gradu Pogradecu sastati s albanskim kolegom Alfredom Moisuom. Dvojica predsjednika razgovarat će o bilateralnim odnosima i zajedničkim naporima za ulazak u EU i NATO. Odnosi između Albanije i Makedonije u usponu su i posjet predsjednika Crvenkovskog bit će još jedan korak prema učvrščenju odnosa dviju susjednih zemalja.

LONDON - Francuski predsjednik Jacques Chirac počinje dvodnevni službeni posjet Velikoj Britaniji u povodu 100. obljetnice sporazuma o prijateljstvu dviju zemalja, poznatom kao Entente cordiale. Chiraca će primiti britanski premijer Tony Blair i kraljica Elizabeta II.

RIM - Dodjela europskih nagrada MTV-a.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙