FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU 13. STUDENOGA

ZAGREB, 13. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 13. studenoga.
ZAGREB, 13. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 13. studenoga.

NAGYKANIZSA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Mađarsku kako bi zajedno s mađarskim kolegom Ferencom Madlom sudjelovao na Danima Hrvata u Mađarskoj koji se ove godine održavaju u Nagykanizsi. Mesić će se sastati i s čelnicima Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj, te s gradonačelnikom Nagykanizse Nandorom Litterom i načelnicima susjednih mjesta u kojima žive Hrvati. Prije Nagykanizse, predsjednik Mesić će posjetiti županiju Somogy gdje će se susresti s predstavnicima regionalnih vlasti i grada Kaposvara.

BRIJUNI - Održat će se drugi i posljednji dan sastanka ministara vanjskih poslova zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje, koji se održava u okviru šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja. Hrvatsko izaslanstvo predvodi ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, Makedoniju predstavlja ministrica Ilinka Mitreva, Albaniju ministar Kastriot Islami, a Sjedinjene Države pomoćnica državnog tajnika za Europu i Aziju Elisabeth Jones. Na Brijunima se očekuju i visoka izaslanstva NATO-a, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Rumunjske, Slovenije, Bugarske, Grčke i Turske. Američko-jadransku povelju potpisali su 2002. godine u Tirani američki državni tajnik Colin Powell, te tadašnji ministri vanjskih poslova Hrvatske, Albanije i Makedonije, zemalja aspirantica na članstvo u Sjevernoatlantskom savezu. Završna konferencija za novinare predviđena je za 12.30 sati.

BAGDAD - Ističe rok koji su pripadnici nepoznate islamističke skupine postavili iračkom premijeru Iyadu Allawiju da zaustavi američku ofenzivu na Falluju i oslobodi zatvorenike, ili će u suprotnom pogubiti njegove rođake koje su oteli prije nekoliko dana.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Maša Taušan

Večer: Domagoj Janković

Tel.: **385 1 4808 645

Fax.: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙