FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DONJI DOM BRITANSKOGA PARLAMENTA ZA ZABRANU LOVA NA LISICE

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Britanski je parlament uutorak navečer glasovao s velikom većinom za potpunu zabranu lova nalisice i nije poslušao premijera Tonyja Blaira koji je pozivao nakompromis.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Britanski je parlament u utorak navečer glasovao s velikom većinom za potpunu zabranu lova na lisice i nije poslušao premijera Tonyja Blaira koji je pozivao na kompromis.

Donji dom glasovao je drukčije od Gornjega koji je u ponedjeljak tražio da se dopusti neki oblik lova pod strogim nadzorom. U Donjemu je domu 321 zastupnik glasovao za zabranu, a 204. su bila protiv.

Vjeruje se da će vlada sada iskoristiti zakon o parlamentu, zakonsko sredstvo koje se rijetko upotrebljava za provođenje odluke izabranoga doma parlamenta i narediti totalnu zabranu lova na lisice.

Blairov glasnogovornik rekao je da premijer osobno podržava kompromisno rješenje, ali u slobodnome glasovanju u kojem su zastupnici odlučivali prema vlastitoj savjesti, Blairova je želja uglavnom ignorirana.

"Mišljenja su veoma čvrsta, zato on vjeruje u kompromis", rekao je glasnogovornik.

Ta drevna zabava odavno burka strasti diljem zemlje. Protivnici lov na lisice smatraju barbarskim, a pristaše ga opisuju kao bitan dio života na selu.

Kad je došla na vlast 1997., Blairova je vlada najavila zabranu lova uz pomoć pasa, ali taj zakon uporno nije prolazio zbog žestoka protivljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙