FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MERON: RH ZNAČAJNO POBOLJŠALA SURADNJU S ICTY-JEM (KRAĆA)

WASHINGTON/NEW YORK,15. studenoga(Hina) - Predsjednik Haškog sudaTheodor Meron izvijestio je u ponedjeljak Opću skupštinu UN da jeHrvatska značajno poboljšala suradnju sa Sudom i pozvao hrvatskevlasti da učine krajnji napor kako bi odbjegli general Ante Gotovinazavršio u Den Haagu.
WASHINGTON/NEW YORK,15. studenoga(Hina) - Predsjednik Haškog suda Theodor Meron izvijestio je u ponedjeljak Opću skupštinu UN da je Hrvatska značajno poboljšala suradnju sa Sudom i pozvao hrvatske vlasti da učine krajnji napor kako bi odbjegli general Ante Gotovina završio u Den Haagu.

Meron je Općoj skupštini podnio izvješće o radu Haškog suda te o suradnji SCG, BiH i Hrvatske sa Sudom.

"I dok se suradnja hrvatskih vlasti značajno poboljšala, očekujemo poduzmanje krajnjih napora sve dok Gotovina ne bude u Den Haagu", rekao je Meron govoreći o suradnji Hrvatske s Haškim sudom.

Meron je pozvao sve članice UN-a da pomognu rad Haškog suda napominjući da je 21 optuženik još uvijek na slobodi i da moraju biti uhićeni.

"To uključuje Radovana Kradžića, Ratka Mladića, kao i Antu Gotovinu", rekao je Meron.

Meron je naglasio da povijesna misija Haškoga suda neće biti ostvarena sve dok visokorangirani optuženi dužnosnici ne budu privedeni pravdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙