FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN MEMORANDUM O PRETPRISTUPNOM PROGRAMU MATRA

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskihintegracija Kolinda Grabar-Kitarović i nizozemski ministar za europskeposlove Atzo Nicolai potpisali su u ponedjeljak u Zagrebu Memorandum orazumijevanju o pretpristupnom programu Europske unije Matra zaHrvatsku za 2005. godinu.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i nizozemski ministar za europske poslove Atzo Nicolai potpisali su u ponedjeljak u Zagrebu Memorandum o razumijevanju o pretpristupnom programu Europske unije Matra za Hrvatsku za 2005. godinu.

Tim programom želi se podržati jačanje institucija i administrativnih mogućnosti Hrvatske radi zadovoljavanja kriterija za članstvo u Europskoj uniji. Glavne odrednice projekata će biti tehnička pomoć radi suradnje i prenošenja stručnih znanja i iskustava.

"Ovaj program zapravo omogućuje vrlo konkretnu suradnju u područjima koja su nam od iznimnog značaja - od zdravstvene zaštite, obrazovanja, socijalnog programa i tako dalje, do područja zaštite okoliša koje će, i prema mišljenju Europske komisije, biti jedno od najtežih poglavlja za Republiku Hrvatsku", rekla je ministrica Grabar-Kitarović.

Nizozemski ministar, čija zemlja trenutačno obnaša rotirajuće predsjedništvo Europskom unijom, izjavio je da je njegovoj zemlji suradnja sa Zagrebom važna "jer će (Hrvatska) biti, što je prije moguće, dio europske obitelji i Europske unije".

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić također je razgovarao u ponedjeljak s ministrom Nicolaiem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙