FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPAT PLANIRA UTVRDITI OD ČEGA JE UMRO TUTANKAMON

KAIRO, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Egipat planira provestiispitivanja Tutankamonove mumije kako bi se utvrdilo od čega je umrokralj koji je vladao Egiptom prije više od 3.000 godina i koji je umrokao tinejdžer.
KAIRO, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Egipat planira provesti ispitivanja Tutankamonove mumije kako bi se utvrdilo od čega je umro kralj koji je vladao Egiptom prije više od 3.000 godina i koji je umro kao tinejdžer.

Ministar kulture Faruk Hosni složio se da Tutankamonovo mumificirano tijelo bude prebačeno iz njegovog groba u Kairski muzej, objavila je egipatska agencija MENA.

Mumija je bila okružena blagom kada ju je 1922. otkrio britanski arheolog Howard Carter i otad se čuva u grobu u Luxoru. Većina njegovog blaga, uključujući i zlatnu masku koja mu je prekirvala lice, premještena je u Kairski muzej.

Carter i njegov sponzor lord Carnarvon bili su prvi koji su ušli u Tutankamonovu grobnicu u Dolini kraljeva u Luxoru. Lord Carnarvon uskoro je umro, a listovi u to doba njegovu su smrt pripisali faraonovu prokletstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙