FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU-TURSKA: CIPAR POZIVA TURSKU DA RAZGOVARAJU O RAZLIKAMA

NIKOZIJA, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ciparski predsjednik TassosPapadopulos izvijestio je u petak da je pozvao Tursku na pregovore oprijepornim pitanjima između dviju zemalja, natuknuvši da bi terazlike mogle dovesti do ciparskog veta na pregovorima o ulasku Turskeu Europsku uniju.
NIKOZIJA, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ciparski predsjednik Tassos Papadopulos izvijestio je u petak da je pozvao Tursku na pregovore o prijepornim pitanjima između dviju zemalja, natuknuvši da bi te razlike mogle dovesti do ciparskog veta na pregovorima o ulasku Turske u Europsku uniju.

"Želim istaknuti da smo turskoj vladi poslali poruku u kojoj kažemo da smo spremni na dijalog kako bismo obrazložili svoja stajališta", kazao je Papadopulos na večeri koju je organizirao u čast grčkog premijera Costasa Caramanlisa koji je u službenom posjetu Nikoziji.

Turska ne priznaje vladu Republike Cipra.

Na europskom summitu u prosincu treba se odlučiti hoće li početi pristupni pregovori s Turskom ili neće. Republika Cipar, članica EU-a od 1. svibnja, dala je do znanja da bi mogla biti smetnja na putu Ankare u EU i uložiti veto, tražeći da ju Turska prizna.

"Sada je na Turskoj da prihvati poziv i izazov", kazao je Papadopulos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙