FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Počela skupština Europske kazališne konvencije

RIJEKA,12. studenog 2004.(Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić kazaoje danas na početku rada Glavne skupštine Europske kazališnekonvencije (EKK) kako je to jedinstvena prilika za susrete, dijalog ipredstavljanje najuspješnijih europskih kazališta, kazališnihumjetnika i dostignuća.
RIJEKA,12. studenog 2004.(Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić kazao je danas na početku rada Glavne skupštine Europske kazališne konvencije (EKK) kako je to jedinstvena prilika za susrete, dijalog i predstavljanje najuspješnijih europskih kazališta, kazališnih umjetnika i dostignuća.

Za Hrvatsku je to prigoda da predstavi suvremeno kazališno stvaralaštvo i hrvatsku kulturu općenito, dodao je ministar.

Na skupu, koji će trajati do 13. studenoga, sudjeluje tridesetak predstavnika najuglednijih kazališnih kuća iz 13 zemalja. Europska kazališna konvencija, osnovana 1988. u Berlinu, okuplja 35 kazališnih kuća iz 22 zemlje, a Hrvatsku zastupaju riječki i splitski HNK.

Biškupić je, uz ostalo, istaknuo da će prijedlog zakona o kazalištu u saborskoj raspravi biti do kraja godine, a taj je zakon važan jer nema uspješnih reforma bez razgovora onih koji upravljaju, stvaraju i financiraju.

Okupljene je pozdravila i intendantica riječkog HNK Mani Gotovac i predsjednik EKK Daniel Benoin koji je, uz ostalo, kazao da Francuska zakon o kazalištu čeka već 30 godina.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je naveo da je Rjeka, uza svoja trgovačka, industrijska i prometna oduvijek nastojala imati i obilježje kulturnog i obrazovnog središta. Osim HNK "Ivana pl. Zajca" i Gradskog kazališta lutaka u Rijeci djeluje još petnaestak multimedijalnih kazališnih i plesnih skupina.

Domaćini skupa su grad i HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙