FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAOS U RAMALLAHU PRED DOLAZAK ARAFATOVIH POSMRTNIH OSTATAKA

RAMALLAH, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Tisuće Palestinaca nasilnoje u petak ušlo u sjedište preminulog palestinskog predsjednika JaseraArafata u Ramallahu, a drvena konstrukcija srušila se pod teretomgomile Palestinaca koji su željeli biti nazočni Arafatovom pokopu.
RAMALLAH, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Tisuće Palestinaca nasilno je u petak ušlo u sjedište preminulog palestinskog predsjednika Jasera Arafata u Ramallahu, a drvena konstrukcija srušila se pod teretom gomile Palestinaca koji su željeli biti nazočni Arafatovom pokopu.

Nekoliko desetaka osoba nalazi se pod ruševina drvene konstrukcije, a vozila hitne pomoći dolaze na lice mjesta kako bi pružili pomoć unesrećenima.

Pripadnici palestinskih službi sigurnosti pokušavaju zadržati Palestince koji se penju na zidove Mukate pjevajući u čast Arafata.

"Amu Amar, ti se sada odmaraj a mi ćemo preuzeti borbu", viču okupljeni Palestinci.

Arafat (75) je u četvrtak preminuo u vojnoj bolnici Percy u blizini Pariza. Posljednji ispraćaj preminulom palestinskom vođi održan je u petak ujutro u nazočnosti velikog broja stranih dužnovnika u Kairu, a njegovi su prosmrti ostaci zatim helikopterom prebačeni na Zapadnu obalu.

Arafat će biti pokopan u svom sjedištu u Ramallahu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙