FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT: POČEO POSMRTNI OBRED PREMA MUSLIMANSKOM OBIČAJU

CLAMART, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Posmrtni obred nad tijelompreminulog palestinskog predsjednika Jasera Arafata počeo je u vojnojbolnici Percy u blizini Pariza i njegovo je tijelo oprano premamuslimanskom običaju i zatim umotano u bijeli pamučni pokrov, saznajese iz francuskih diplomatskih izvora.
CLAMART, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Posmrtni obred nad tijelom preminulog palestinskog predsjednika Jasera Arafata počeo je u vojnoj bolnici Percy u blizini Pariza i njegovo je tijelo oprano prema muslimanskom običaju i zatim umotano u bijeli pamučni pokrov, saznaje se iz francuskih diplomatskih izvora.

Posmrtni ostaci Jasera Arafata, koji je preminuo u četvrtak rano ujutro, bit će tijekom poslijepodneva stavljeni u lijes.

Tijelo će u lijesu ostati sve dok ne bude pokopano u Ramallahu na Zapadnoj obali, objašnjava isti izvor.

Pokop povijesnog vođe Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) bit će održan prema tradiciji muslimanskih sunita. Njegovo će tijelo biti položeno u zemlju, na desni bok, glavom okrenutom prema Meki.

Prije pokopa, u Kairu će biti održana službena ceremonija ispraćaja, a u džamiji Fajsal, u glavnom egipatskom gradu, bit će održana molitva za mrtve.

Tijelo Jasera Arafata bit će u četvrtak navečer vojnim francuskim zrakoplovom prebačeno s vojnog aerodrom Villacoublay, u blizini Pariza, u Kairo.

Iz Kaira posmrtni će ostaci palestinskog predsjednika biti prebačeni egipatskim vojnim helikopterom u Ramallah gdje će Arafat biti pokopan u svom glavnom sjedištu Mukati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙