FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 12. LISTOPADA

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak 12. studenoga.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak 12. studenoga.

BRIJUNI - Počinje dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje, koji se održava u okviru šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja suradnjom članica Američko-jadranske povelje. Hrvatsko izaslanstvo predvodi ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, Makedoniju predstavlja ministrica Ilinka Mitreva, Albaniju ministar Kastriot Islami, a Sjedinjene Države pomoćnica državnog tajnika za Europu i Aziju Elisabeth Jones. Na Brijunima se očekuju i visoka izaslanstva NATO-a, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Rumunjske, Slovenije, Bugarske, Grčke i Turske. Američko-jadransku povelju potpisali su 2002. godine u Tirani američki državni tajnik Colin Powell, te tadašnji ministri vanjskih poslova Hrvatske, Albanije i Makedonije, zemalja aspirantica na članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

(Konferencija za novinare održat će se u 18:00 sati).

ZAGREB - Stručna konferencija za parlamentarne zastupnike iz jugoistočne Europe "Decentralizacija i lokalna samouprava u kontekstu proširenja Europske unije" u organizaciji njemačke zaklade Konrad-Adenauer. Sudionicima će se uvodno obratiti predsjednik Sabora Vladimir Šeks (9:15 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Dvorana Ivan Mažuranić).

KAIRO/RAMALLAH - Posljednji ispraćaj Jasera Arafata održat će se u petak prijepodne u Kairu gdje će se u džamiji Fajsal, blizu zračne luke održati vjerski obred za preminulog predsjednika. Arafatovi posmrtni ostaci zatim će egipatskim vojnim helikopterom biti prebačeni u Ramallah. Palestinski čelnik bit će pokopan u glavnome stožeru u Mukati u kojemu su ga Izraelci zatočili prije tri godine. Izraelci su se složili s tom odlukom. U priopćenju egipatskog predsjedništva među ostalim je rečeno kako će "pogreb biti održan sa svim vojnim počastima". Ispraćaju u Kairu prisustvovat će mnogi šefovi država i arapski kraljevi te izaslanstvo visokih palestinskih dužnosnika, a Hrvatsku će predstavljati ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. Egipatske vlasti poduzele su pojačane mjere sigurnosti u zračnoj luci kako bi se zajamčio siguran prijenos Arafatovih posmrtnih ostataka. U toj je zemlji proglašena trodnevna nacionalna žalost.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush i britanski premijer Tony Blair razgovarat će o stanju u Iraku gdje traje ofenziva koalicijskih snaga na Falluju, o izraelsko-palestinskom sukobu te o poboljšanju prekoatlantske suradnje. Blair je prvi državnik kojega će Bush primiti nakon 2. studenoga kad je dobio još jedan mandat u Bijeloj kući.

PRAG - Drugi krug izbora za Senat, gornji dom češkog parlamenta. Prvi krug je održan prije tjedan dana.

NIKOZIJA - Posjet Cipru grčkog premijera Kostasa Karamanlisa.

BAGDAD - Istječe mandat portugalskom vojnom kontigentu u Iraku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Maša Taušan

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙