FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dorić: nove mogućnosti kroz jadransko-jonsku euroregiju

ZAGREB,11. studenoga(Hina) - HNS-ov zastupnik Miljenko Dorić ocijenioje danas da bi nedavno osnovana Jadransko-jonska euroregija trebalaznačajno poboljšati suradnju među jadranskim zemljama, te otvoritinove mogućnosti u procesu europskog integriranja Hrvatske.
ZAGREB,11. studenoga(Hina) - HNS-ov zastupnik Miljenko Dorić ocijenio je danas da bi nedavno osnovana Jadransko-jonska euroregija trebala značajno poboljšati suradnju među jadranskim zemljama, te otvoriti nove mogućnosti u procesu europskog integriranja Hrvatske.

Euroregija je nedavno osnovana u talijanskom gradu Termoliju, na inicijativu Kongresa regionalne i lokalne samouprave Vijeća Europe, a djelovat će kroz Jadransko vijeće, sastavljano od predstavnika Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije.

Jadranska euroregija trebala bi ojačati stabilnost zemalja članica, promovirati održivi razvoj i razvijati suradnju u okviru projekata EU.

Članstvo u vijeću zatražili su i predstavnici EU-a i UN-a, te tijela Vijeća Europe, a Dorić je posebno pozdravio činjenicu da će u radu Vijeća sudjelovati i predstavnici triju grčkih regija s Jonskog mora.

Inače, privremeno vijeće euroregije u prvih će devet mjeseci voditi istarski župan Ivan Jakovčić.

Istarska županija će, u roku od devet mjeseci, organizirati prvi sastanak konačnog sastava Vijeća, izvijestio je Dorić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙