FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga I. Ugrina "Hrvati to znaju"

SPLIT, 10. studenog 2004. (Hina) - Knjiga novinara-komentatora"Slobodne Dalmacije" Ivana Ugrina "Hrvati to znaju", u izdanjusplitskog ogranka Matice hrvatske, predstavljena je večeras uNadbiskupijskom sjemeništu u Splitu.
SPLIT, 10. studenog 2004. (Hina) - Knjiga novinara-komentatora "Slobodne Dalmacije" Ivana Ugrina "Hrvati to znaju", u izdanju splitskog ogranka Matice hrvatske, predstavljena je večeras u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu.

U knjizi, koja je predstavljena u sklopu programa 12. Dana Matice hrvatske, objavljena su 64 Ugrinova teksta, komentara i polemičke kolumne, koji su objavljeni tijekom protekle tri godine u "Slobodnoj Dalmaciji" u raznim rubrikama.

Osim religiozne tematike, autor kritički prati događaje u Hrvatskoj i svijetu, osobito etička pitanja kojima se dekristijanizira današnja civilizacija i analizira ih se s kršćanskoga stajališta.

"Utješno je da među nama u nekršćanskim dnevnicima djeluje nekoliko novinara, među kojima je i Ivan Ugrin, koji pristupaju događanjima u duhu kršćanskog svjetonazora", kazao je predsjednik splitskog ogranka Matice Josip Botteri Dini.

Pomoćnik glavnog urednika splitskog dnevnika Damir Dukić naglašava, pak, kako se Ugrin ne ustručava reći svoje mišljenje bez obzira na to što to nije probitačno.

"On je kršćanski novinar u vremenu kada to nije lako, kada se na prste mogu pobrojiti takvi novinari, i kada dio kolega na njegovo novinarstvo, najblaže rečeno, ne gleda blagonaklono. On uporno podsjeća na nacionalne i kršćanske korijene, pa ga oni, kao 'napredni kolege' nazivaju 'nazadnim'", kazao je Dukić.

Međutim, naglasio je Dukić, "promišljanja novinara Inava Ugrina odražavaju stajalište većine stanovništva, koje je u medijima, pak, u manjini".

Don Ivan Čubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, rekao je kako su Ugrina "skupo stajali njegovi komentari, jer se u njima suprotstavio lokalnim i državnim političkim moćnicima, ne libeći se iznijeti svoje oporbeno mišljenje. Svojim tekstovima zamjera se i nekim kolegama novinarima, a u svojim komentarima uvijek govori u ime mnogih koji šute iz straha ili neznanja, ne bojeći se kazati 'car je gol'".

Sam autor, Ivan Ugrin, rekao je kako je ovom zbirkom vlastitih tekstova želio pokazati kako svojim životom i djelovanjem možemo mijenjati i promijeniti stvari.

"Hrvati to znaju" treća je knjiga Ivana Ugrina. Godine 2000. objavio je knjigu "Uskličnik", a 2001. "Znakove vremena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙