FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAVARSKI POLITIČARI PONOVNO NA UDARU ATENTATORA

BERLIN, 10. studenog 2004. (Hina) - Bavarski političari ponovno su senašli na udaru nepoznatog počinitelja koji je pokušao izvršiti atentatpismom s eksplozivnom napravom, a prema priopćenju koje je u srijeduobjavilo državno tužiteljstvo u Passauu, na udaru se našao predsjednikpokrajine Donja Franačka (Unterfranken) Paul Beinhofer.
BERLIN, 10. studenog 2004. (Hina) - Bavarski političari ponovno su se našli na udaru nepoznatog počinitelja koji je pokušao izvršiti atentat pismom s eksplozivnom napravom, a prema priopćenju koje je u srijedu objavilo državno tužiteljstvo u Passauu, na udaru se našao predsjednik pokrajine Donja Franačka (Unterfranken) Paul Beinhofer.

Prema prvim navodima tužiteljstva, sve indicije upućuju na to da je posrijedi djelo jednog počinitelja koji je dosad osam puta odaslao pisma s ekplozivnim napravama, od kojih je samo jedno eksplodiralo. Tom prilikom je u srpnju lakše ozlijeđena jedna djelatnica gradske uprave u Regensburgu.

Pisma su dosad bila upućena lokalnim političarima Kršćansko-socijalne unije (CSU), koja je u Bavarskoj na vlasti, kao i predstavnicima Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD). U jednom slučaju pismo je bilo upućeno i konzulu Poljske u Muenchenu.

Iako policija raspolaže DNA uzorkom počinitelja, zbog čega je dosad proveden i masovni genetički test, istražni organi još ne raspolažu konkretnim podacima koji bi doveli do uhićenja počinitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙