FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice ACM-a u JDD kotaciji Varaždinske burze

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - U Kotaciju javnih dioničkih društava(JDD) Varaždinske burze danas su uvrštene dionice tvrtkeAutocentar-Merkur d.d. (ACM) iz Zagreba, a prvi trgovinski dan timdionicama, pod burzovnom oznakom ACM-R-A biti će srijeda, 10.studenog.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - U Kotaciju javnih dioničkih društava (JDD) Varaždinske burze danas su uvrštene dionice tvrtke Autocentar-Merkur d.d. (ACM) iz Zagreba, a prvi trgovinski dan tim dionicama, pod burzovnom oznakom ACM-R-A biti će srijeda, 10. studenog.

Kako su izvijestili sa Varaždinske burze, temeljni kapital ACM-a iznosi 14,35 milijuna kuna i podijeljen je na 145.553 redovnih dionica pojedinačne nominalne cijene od sto kuna.

ACM je osnovan 1947. godine kao državno poduzeće, a status dioničkog društva stekao je 1994. Do 1996. ACM je obavljao pretežito trgovačku djelatnost pri čemu je bio specijaliziran za uvoz automobila i poljomehanizacije. Krajem 1996. je nakon reorganizacije osnovao više društava s ograničenom odgovornošću i obavljao djelatnost kao holding društvo i iz tog perioda potječu nepodmirene obveze koje su rezultirale blokadom računa koja još traje.

Društvo trenutno zapošljava 17 zaposlenika koji su angažirani primarno na sklapanju nagodbi s vjerovnicima i dužnicima. Budući da je s većinom vjerovnika postignut dogovor oko naplate potraživanja, očekuje se deblokada računa tijekom iduće godine, stoji u obavijesti sa Varaždinske burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙