FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sata
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sata

VRGORAC/SPLIT - U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila u Vrgorcu oko 13,10 sati, u prevrtanju školskog autobusa smrtno je stradala 17-godišnja učenica Srednje škole "Tin Ujević" iz Vrgorca, a devet je učenika teže ozlijeđeno, doznaje se iz policijskih izvora. Načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić potvrdio je kako je, prema novim informacijama, u nesreći, uz jednu poginulu osobu, ozlijeđeno devet učenika. Petero s težim ozljedama prevezeno je u splitsku Kliničku bolnicu, a četvero u Dom zdravlja u Makarskoj.

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina na Ininim će benzinskim postajama od sutra biti niže u prosjeku 1,6 do 1,8 posto, dok će dizelska goriva pojeftiniti od 1,9 do 3,4 posto, izvijestili su danas iz Ine. U postotku najviše, za 3,4, odnosno 3,3 posto pojeftinit će plavi eurodizel i loživo ulje ekstra lako. Tako će maloprodajne cijene plavog eurodizela od sutra biti 3,64 kune (do sada 3,77 kuna), a lož ulja 3,83 kune (do sada 3,96 kuna), izvijestili su iz Ine.

ZAGREB - Član Predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je večeras kako je potpuno jasno da nema ni jednog dokumenta koji bi optuživao ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da je bio u sukobu interesa. "Nema ni jednog papira koji bi njegovu situaciju mogao dovesti do rasprave o ostavci", rekao je Hebrang nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj, kako je rekao, nije bilo govora o tom slučaju. Hebrang je također rekao kako Žužulu nije ništa dokazano, pa se ne može ništa ni poduzeti, te je ocijenio da je riječ o političkoj borbi bez argumenata.

DONJI LAPAC - Predsjednik Stjepan Mesić danas je za boravka u Donjem Lapcu izjavio novinarima kako oporba ima pravo tražiti opoziv ministra Miomira Žužula, a da je on i "za to da se istraže i svi drugi sumnjivi poslovi. Mesić nema ništa protiv toga da se istraže i Čačićevi i Tomčićevi poslovi, samo mu "nije jasno zašto se u ladici drže neki dokazi, ako već postoje", rekao je predsjednik Mesić i dodao kako nije dobro da se to sada obznanjuje ako se događalo prije.

ZAGREB - Nacionalno vijeće HDZ-a na večerašnjoj je sjednici ustrojilo izborni stožer. Direktor kampanje bit će glasnogovornik stranke Ratko Maček, a glasnogovornik kampanje dosadašnji glasnogovornik Ministarstva obrane Mate Radeljić. HDZ-ov glasnogovornik Maček izvijestio je novinare nakon sjednice Nacionalnog vijeća da će izbori biti raspisani u ustavnim rokovima, najvjerojatnije krajem studenoga.

ZADAR - Ministrica zaštite okoliša i prostornog uređenja Marina Matulović Dropulić danas je u Zadru, sudjelujući na sjednici Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, istaknula da treba poštivati pravila gospodarenja obalnim prostorom. U raspravi na kojoj su, uz članove Odbora, sudjelovali i predstavnici jadranskih županija, ministrica je podsjetila na vladinu uredbu koja propisuje stroga pravila za gospodarenje obalnim prostorom.

KOPRIVNICA - Na proširenoj sjednici saborskog Odbora za turizam rečeno je da Hrvatska mora voditi jednu i jedinstvenu turističku politiku, bez podjele na morski i kontinentalni turizam, pa tomu treba usmjeriti i nove zakone o turizmu i ugostiteljstvu koji su još u fazi predlaganja, kada se u širokoj javnoj raspravi može na njih utjecati. Sjednica je pod predsjedanjem Ante Markova održana danas u Koprivnici zajedno s dužnosnicima Koprivničko-križevačke županije, Županijske turističke zajednice i Hrvatske obrtničke komore.

ZAGREB - Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva, od 15. do 19. studenoga u Zagrebu i Vukovaru, okupit će oko 900 sudionika i na njemu ne će biti mjesta politici, nego će se razgovarati o ključnim pitanjima razvoja hrvatske znanosti i obrazovanja, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Kao najvažniji cilj Kongresa istaknuto je stvaranje temelja za povezivanje hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva na konkretnim projektima te stvaranje njihove stalne "mreže".

SISAK - Predsjednik Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravko Jagić izjavio je danas u Sisku da se taj Sindikat protivi namjeri MUP-a da u prostorije sadašnje Postaje prometne policije u Kutini smjesti centar za azilante. Jagić je na tiskovnoj konferenciji ustvrdio da se "postaju prometne policije pokušalo iseliti na prijevaran način pod krinkom uređenja zgrade". Napomenuo je da bi se "iseljenjem prometne policije iz zgrade i dovođenjem azilanata narušila sigurnost građana Kutine".

NOVA GRADIŠKA - Posmrtni ostaci Dalibora Burazovića, hrvatskog vozača poginulog u napadu na konvoj u Iraku, kasno poslijepodne dopremljeni su u Novu Gradišku gdje ih je preuzela obitelj. Na središnje novogradiško groblje s iračko-turske granice dovezao ga je osječki prijevoznik Eno Zjakić. U Novoj Gradiški posmrtne ostatke dočekala je i sestra Daliborka Šoljić. Tridesetogodišnji vozač Dalibor Burazović poginuo je prije više od dva tjedna u napadu pobunjenika na kamionski konvoj kod iračkog grada Mosula u blizini iračko-turske granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙